Selecteer een pagina

Vandaag wil ik het met jullie hebben over tevreden zijn. Misschien niet een onderwerp dat je verwacht op een interieur en woon blog maar, ik verras jullie graag.

Voor mijn werk (en omdat ik het gewoon heel erg leuk vind) struin ik online en op papier heel wat af interieur inspiratie af. De ene mooie woonkamer na de andere mooie keuken of slaapkamer kom ik tegen. Prachtig en ik laat me er dan ook graag door inspireren. Toch bekruipt me soms het gevoel wanneer een interieur goed genoeg is.

De woonbladen en blogs ( en ik ook 😉 ) laten vaak een prachtige woonkamer zien met een opgeruimde keuken en een mooie selectie van zorgvuldige gekochte woon accessoires. Net zoals in de mode is het geen afspiegeling van de realiteit. Voordat er ook maar een foto is gemaakt is het door een heel team van stylistes opgeruimd en voorzien van eyecatchers. Als ik met mijn klanten interieurboeken doorneem dan laat ik zien hoe ik naar deze plaatjes kijk. En dat is voor veel klanten verhelderend en vaak ook een opluchting!

Voor mij is wonen belangrijk omdat mijn huis dé plek is waar ik tot rust kan komen en mezelf kan zijn. Er hoeft niets, ik kan in mijn slobber broek op de bank hangen en mijn favoriete tv serie kijken, samen met mijn zoontjes gek doen en gewoon stil zijn en naar buiten kijken. Mijn omgeving, of het nu natuur of stad is heeft op mij een enorme invloed. Dan is het wel zo fijn dat als ik thuis kom me kan ontspannen en weer bij mezelf kan komen. Voor mij is dus mijn huis erg belangrijk. Hoe de ruimte aanvoelt is ook erg belangrijk maar, en dat is het gekke hoe die eruit ziet veel minder. Ik hou van kleur maar ook van wit, ik hou van design maar, ook van nostalgie.

Ik heb mijn huis ingericht vanuit mijn gevoel en niet vanuit een trend. En zolang ik mijn gevoel volg past mijn huis ook bij mij. Als je op deze manier naar je huis kijkt ga je voorbij aan trends en kan je op een dieper niveau je huis inrichten. Hoe ervaar jij je huis en waar ben jij tevreden mee?
Ik ben erg benieuwd!